HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Opel Yedek Parça

07-03-2021 17:52
Opel Yedek Parça

OPEL HAKKINDA

Bizim işimiz Opel Oto Yedek Parçalarıdır. Ancak öncelikle OPEL markasını tanımak ile işe başlayalım. 

Opel,1 Ocak 1862' de Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Rüsselsheim şehrinde Adam Opel tarafından kurulmuş ve o dönemlerde sadece dikiş makinası üreten bir şirket olarak hayata başladı. 1888'de üretim yeri bir inek ahırından ibaretken Rüsselsheim'da ki daha geniş bir binaya taşındı. AdamOpel, 1886'da yeni bir ürün olan "Penny Farthings” olarak adlandırılan yüksek tekerlekli bisikletleri üreterek satışa sundu piyasaya sürdü. Bu arada Adam OPEL’in oğulları yüksek tekerlekli bisiklet yarışlarına katıldı ve üretmiş olduğu bisikletlerin o döneme hitap eden en kullanışlı araçlar olduğunu ispatlamış oldu. Kısa bir zaman sonra yüksek tekerlekli bisikletler dikiş makine üretimini geçmişti. Adam OPEL 1895 yılında hayata veda ederken arkasında her iki pazarda da lider bir şirket bırakmıştı.

 

İlk otomobil üretimleri 1899 yılında büyük oğullarının, Saksonya-Anhalt eyaletine bağlı olan Dessau da mahkemede çilingir olarak çalışan ve otomobil tasarımları üzerine tecrübe sahibi Friedrich Lutzmann ile yaptıkları ortaklıktan sonra başladı. İlk otomobiller pek de başarılı olmamıştı ve bu ortaklık 2.yılında sona erdi. Sonrasında 1901 yılında Fransız Automobiles Darracq France şirketi ile birlikte Opel Darracq markası altında otomobiller üretmek üzere lisans antlaşması imzalandı. Üretilecek otomobiller iki silindirli olarak Darracq şasisine montajlanan Opel gövdeli araçlardan oluşmaktaydı. Kendi tasarımları olan bu otomobilleri ilk olarak 1902 Hamburg Otomobil Fuarında sergilediler ve 1906 yılında da üretimi başladı.

 

1909 senesinde Doctorwagen (Doktor Arabası) diye adlandırılan modeli üretildi. Bu model o zamanlar sadece 3.950 mark fiyata satılıyordu. 1911 yılında fabrika yangın sebebi ile kullanılamaz hale geldi ancak onun yerine daha modern bir fabrika inşa edildi. 1920 başlarında Opel, seri araç üretim sektöründe kendi araçlarını üreten ilk Alman otomobil markası oldu. 

Opel Yedek Parça Hakkında

Almanya’nın ilk otomobil markalarının başında yer alan Opel Yedek Parçalarını belli çatılar altında sınıflandırabiliriz. Bunlar OPEL OrijinalOPEL OEMOPEL Yurt Dışı Ithal ve OPEL Yerli Üretim olarak adlandırılabilir

Opel Yedek Parçaları ve Markaları inceleyelim,

OPEL markasının çatısı altında mühendisler tarafından birçok ar-ge çalışması neticesinde belirlenmiş olan yedek parçalar saygın firmalarla anlaşmalar neticesinde araca uygun olarak üretilmektedir. OPEL kendi bünyesinde sadece montaj işlemini ve araştırmaları gerçekleştirmektedir. 

Parçalar fason olarak belirli saygın firmalarda üretilerek patent doğrultusunda montaja verilir ve satış sonrası yenileme işlemlerinde kullanılmak üzere piyasaya sevk edilir. 

Örnek olarak far aydınlatma gruplarında HELLAVALEOCARELLO – ULO – ZKW – OSRAM - PHILIPS gibi firmalar orijinale üretim yapmaktadır. 

Debriyaj aksamı ve Volan LUKSACHSVALEO olarak orijinale montaja ve satış sonrasına üretim yapar. Debriyaj alt ve üst merkezleri FTE – SACHS – VALEO fabrikalarında üretilir ve satışa sunulur. 

Bakım malzemeleri olarak adlandırdığımız filtre grupları FILTRON – MAHLE – MANN – HENGST – PURFULUX – UFI firmaları tarafından üretilir. 

Birçok elektronik parçalar ve sensörler SIEMENS – BOSCH – VALEO tarafından tedariğe sunulmaktadır. 

Ön takım düzeni rot başı, rot kolu, salıncak, rotil ve motor kulakları LEMFORDER – TRW – DELPHI - CORTECO ağırlıklı kullanılmaktadır. Bunlara alternatif yerli olarak uygun fiyatlarla da tedarik edilebilir. 

Motor conta takımları genellikle ELRING ve VICTOR REINZ markalardır. Keçe gruplarında Corteco da kullanılmaktadır. 

Fren fren balatası, fren diski, fren merkezi gibi sistemleri ise TRW – FERODO – DELPHI markalardan oluşur. Fren Westinghause ana merkezlerde kimi zaman BOSCH marka ile de karşılaşmaktayız. 

Porya ve rulman grubu ağırlıklı olarak SKF – FAG ve ILJIN marka olarak karşımıza çıkmaktadır.

Motor yağlarında ise OPEL tarafından onaylı GM marka yağları önermekteyiz. Çoğu zaman piyasa farklı ve pahalı yağlar tavsiye edilmekte olup kalitenin fiyat ile arttığı düşünülmektedir. Ancak bu yanlış bir düşüncedir. OPEL mühendisleri tarafından uzun çalışmalar neticesinde onaylanmış olan yağların kullanılmasında bir mahsur olmadığı kanaatindeyiz. Nihayetinde araç performansını olumsuz etkileyecek bir yağ OPEL tarafından tavsiye edilmeyecektir. Şirket bu durumda adına zarar verebilecek bir ürüne kendi patentini vermeyecektir. 

Opel araçlarda kullanılan hortum gruplarının birçoğunda TEKLAS TÜRK markası ile karşılaşmaktayız ki bu ülkemiz adına gurur verici bir durumdur. 

Soğutma ve ısıtma sistemlerinde BEHR – MAHLE – VALEO – JDEUS markalar başı çekmektedir. Benzinli ve Dizel araçların ateşleme ve egzoz sistemleri diye adlandırdığımız bobin, buji, kızdırma bujisi, oksijen (lambda) sensoru, egr valfi, gaz kelebeği, yakıt pompası vb. aksamlar DELPHI – BOSCH – NGK – FAE gibi markalar tarafından tedarik edilir. 

Triger kayışı, V alternatör kayış sistemi ve zincir setleri GATES – INA – CONTINENTAL – DAYCO – BOSCH firmaları tarafından üretilir. GM paketli triger setlerinden ağırlıklı olarak GATES ve CONTINENTAL markaları çıkmaktadır. Alternatif olarak BGA marka kullanılabilir. Orijinal ve Alternatif olabilecek bazı parçaları kısaca bu başlık altında tanıtmaya çalıştık. Umarız ki faydalı olmuştur.

Geçmişten günümüze kalitesini ve marka değerini arttırarak ilerleyen Opel Yedek Parça sektöründe yer almanın gururunu yaşıyoruz. Meslek hayatımızda ki 25 yılı aşkın tecrübemizi 2006 yılında Türkiye’nin ilk Sanal Opel Yedek Parça mağazasını açarak ilerletmeye çalıştık. Bu öncü atılım, tecrübe ve birikimimiz, bizden sonra yedek parça sektörüne ve online satışa yönelmiş birçok meslektaşımıza ışık olmuştur. Bunun haklı gururunu yaşamaktayız. Araçlarınıza uygun olarak satılan filtre ve motor yağlarını bakım seti adı altında toplayarak yine konuda öncülük yapmış Aluçlar Otomotiv çatısı altında faaliyet gösteren www.opelparcaci.com adına keyifli alışverişler dileriz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.